Uw gevel opnieuw laten schilderen?

Is uw gevel toe aan een renovatie, maar hoeft er niet persé wat gedaan te worden aan het voegwerk? Wellicht dat het schilderen van uw gevel een goede oplossing is om uw gevel nieuw leven in te blazen. Over het algemeen wordt dit gedaan voor houten gevels, maar het is ook mogelijk om de bakstenen die voor Nederlandse woningen gebruikt worden, te impregneren met middelen. Daarvoor heeft u natuurlijk wel een ervaren spuitbedrijf nodig wanneer u zelf niet zo handig bent.

Houten gevel laten schilderen of impregneren

Schakel een spuitbedrijf of schildersbedrijf in dat gespecialiseerd is in het impregneren van houten gevels. Iedere houten gevel is weer anders, daarom stellen zij vaak onze gereedschappen en middelen die zij gebruiken voor impregnatie hierop in. Iedere houtsoort, afhankelijk van hoe oud het hout is, heeft weer een andere behandeling nodig. Natuurlijk lijkt het soms wel op elkaar, maar iedere situatie moet weer apart van elke andere woning bekeken worden. Het impregneren van uw gevel kan zeker bijdragen aan een stijging in de waarde van uw woning. Vooral wanneer u uw woning wilt verkopen kan het voor eventuele geïnteresseerden mooi lijken wanneer de buitenkant van de woning er mooi uitziet. In principe hoeven zij dus alleen de binnenkant te veranderen naar hun eigen smaak en wensen.

Is het schilderen van een gevel moeilijk?

Het schilderen van een gevel is niet moeilijk, maar het moet wel precies gebeuren. U kunt het zelf doen, hiermee bespaart u arbeiderskosten, maar kan het voorkomen dat het wellicht niet op een goede en professionele manier wordt gedaan. Huur daarom een ervaren schildersbedrijf in medewerkers in, zodat uw gevel op een professionele wijze wordt geschilderd. Professioneel schilderwerk is ook beter wanneer u besluit uw woning te verkopen, dan kunt u bijvoorbeeld de facturen laten zien van de schilder. Sommige schilders bieden namelijk ook garantie aan op hun schilderwerk.