De diverse smaken van een e-sigaret

De diverse smaken van een e-sigaret

Iedereen weet tegenwoordig wel wat een e-sigaret is. Je ziet dit apparaatje steeds vaker gebruikt worden. Je ziet mensen een e-sigaret roken op straat of op andere plekken in het openbaar. Veel mensen stappen over van de gewone sigaretten naar e-sigaretten. In een e-sigaret zit een e-liquid met een smaakstof. Deze smaakstof proef je wanneer je de damp inademt. Er is een ruim aanbod van diverse smaken op de markt. Welke smaken zijn er allemaal verkrijgbaar? En waar kun je deze smaakstoffen kopen?

Wat is een e-sigaret?

De e-sigaret is een apparaatje dat op een sigaret lijkt, maar dan is de sigaret elektronisch. In het apparaat zit een vloeistof die wordt verdampt. Deze damp wordt een aerosol genoemd. Deze damp kun je als gebruiker vervolgens inademen. De vloeistof die verdampt wordt, wordt ook wel een e-liquid genoemd. Deze vloeistof kan verschillende smaken hebben waar je als gebruiker tussen kunt kiezen. Het kleine flesje e-liquid kun je vervolgens in de e-sigaret plaatsen. De meeste e-liquids hebben vier ingrediënten. Dit zijn propyleenglycol, nicotine, plantaardige glycerine en een smaakstof. Deze smaakstof kun je zelf kiezen. Een e-liquid kun je ongeveer 2 jaar bewaren onder de juiste omstandigheden. Na 2 jaar kun je de e-liquid nog wel verdampen, maar het zal niet de smaak hebben zoals je gewend bent. Ook verkleurt de vloeistof, omdat de nicotine in het product langzaam afneemt. Het is niet aan te raden om de e-liquid na 2 jaar nog te gebruiken.

Verschillende smaak opties

De nicotine in de e-sigaret heeft een bittere smaak. Smaakstoffen verbloemen deze smaak. Er is een ruim aanbod aan verschillende smaak opties op de markt. Je hebt smaken zoals aardbei, mojito, cappuccino of snoep. Vooral fruitsmaken zijn populair onder de gebruikers. Veel mensen kiezen voor de zoetige fruitige smaken, zoals appel, aardbei of mango. Ook is er aan groot aanbod aan verschillende thee- en koffie smaken. De menthol blijft ook een van de meest gekozen smaken. Je kunt natuurlijk ook voor de standaard tabak smaak kiezen. Deze smaak kiezen vaak mensen die voorheen al tabak rookten.

E-sigaret winkels

Er duiken steeds meer speciale winkels op die e-sigaretten verkopen. In iedere Nederlandse stad is er wel een te vinden. Ze verkopen hier e-sigaretten, maar ook verschillende smaken voor de e-sigaret. Deze smaken worden verkocht in kleine flesjes van 10 milliliter. Dit flesje kun je vervolgens in de e-sigaret plaatsen. Ook zijn er veel online winkels waar je een groot aanbod van diverse smaken zult vinden.

Starterset voor elektrisch roken

Een elektrische sigaret, ook wel de e-sigaret genoemd, wordt vaak gebruikt als vervanging voor een normale sigaret. In winkels of online kun je een starterset kopen om te beginnen met elektrisch roken. Bijna alle elektrische sigaretten worden geleverd met een e-liquid. Dit is meestal een fles van 10 milliliter. Een starterset bestaat vaak uit een e-sigaret en een e-liquid. Zo heb je in een keer alles om te beginnen met het gebruiken van de e-sigaret.

Zie ook: stadionfakkel